Prajituri pufoase

 

Prajitura cu ness

 

Pentru blat:
6 oua
150g zahar tos
75g faina
25g miez de nuca macinat
10g cacao (1 lingura)

Pentru crema de ness:
250g margarina Rama la cub
200g zahar pudra
3 galbenusuri
2 lingurite de ness

Pentru bezea:
3 albusuri
120g zahar tos

Pentru ornat:
Ciocolata menaj

Mod de preparar:

Preparare blat:

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le amestecam cu o spatula, pana se omogenizeaza.Punem 6 albusuri intr-un catron incapator si incepem sa le batem cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta.In spuma obtinuta adaugam 150g zahar tos si mixam din nou, pana se inglobeza bine de tot si spuna se intareste.In spuma obtinuta adaugam cele 6 galbenusuri pe care le-am omogenizat initial si amestecam cu o spatula, usor de jos in sus pana se inglobeaza complet.In compozitia obtinuta adaugam 75g faiana si amestecam din nou cu o spatula, usor de jos in sus pana se omogenizaza complet.Urmeaza sa adaugam si 25g miez de nuca macinat, amestecam din nou cu spatula usor pana se inglobeaza complet.Iar in final, adaugam 1 lingura cacao si amestecam din nou pana se inglobeaza complet, cacaoa o puteti amesteca cu faina si astfel se omogenizeaza mult mai bine.

Luam o tava  o ungem cu ulei si punem foaie pentru copt, apoi turnam compozitia pentru blat, nivelam egal si frumos, o introducem in cuptorul preincalzit si o lasam la copt intre 20 si 30 minute, depinde de cuptor. Pentru a verifica daca blatul este copt faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul este copt, il scoatem pe un fund de lemn si il lasam la racit.

Preparare crema:

Acum trecem la prepararea cremei cu ness. Intr-un bol punem ness-ul, adaugam 3 linguri de apa calda si amestecam cu o lingurita, pana se dizolva.Intr-un alt bol, punem 3 galbenusuri si le amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza. In compozitia de unt, adaugam cele 3 galbenusuri omogenizate mai inainte si mixam pana se inglobeaza complet.Adaugam apoi si nessul dizolvat in prealabil si mixam din nou pana obtinem o crema omogena.

Preparare bezea:

cele 3 albusuri se pun impreuna cu zaharul pe baie de aburi si se mixeaza pana  ce sta bezeaua pe paletele de la mixer fara sa curga

Asamblare:

Blat+crema+bezea+ciocolata menaj razuita

 

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Cadouri de la Cadoul.com

Cadouri de la Cadoul.com

Fashionlab.ro

Fashionlab.ro

CATALIN BOTEZATU

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: