Prajituri cu foi

FOI CU MIERE (ALBINUTA)

 

Pentru foi:

  • 600 de grame de faina
  • 180 de grame de zahar
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 80 de grame de margarina
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte

Crema:

  • 3 oua
  • 500ml lapte
  • zahar vanilat, sau esenta de vanilie
  • 180 de grame de zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri de gris
  • 200 de grame de unt
  • 5-6 linguri de gem acrisor (macese, caise)
  • zahar praf pentru finisat

Preparare:

Foi:
Margarina, mierea , zaharul,laptele se pun pe abur si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet . Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand . Se adauga si restul fainii si oul , se incepe framantarea. Alatul se imparte in 4 parti egale care se intind in foi subtiri (pana se suceste o foaie recomand ca celelalte 3 coci sa se tina la cald ,se intind mult mai bine) se dosul tavilor unse.

Crema:

Din 200ml lapte si griz se face griz in lapte si se pune la racit.Apoi tot pe aburi punem ouale, laptele,zaharul,5linguri de faina,vanelia si mierea si se fierb pana ce se ingroasa bine aprox.50 min.Dupa ce sa racit se amesteca grizul cu margarina si crema facuta pe aburi.

Asmblare:

Foaie,cerma ,foaie,dulceata acrisoara ,foaie,crema,foaie,zahar pudra

POFTA BUNA!!!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cadouri de la Cadoul.com

Cadouri de la Cadoul.com

Fashionlab.ro

Fashionlab.ro

CATALIN BOTEZATU

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
%d blogeri au apreciat asta: